Llançament d’Escola Animal

Comença el projecte educatiu Escola Animal per treballar l’empatia cap als animals a les escoles de Sabadell

  • Escola Animal, després de guanyar els pressupostos participatius de Sabadell, treballarà per millorar la convivència entre animals i humans i per a forjar una societat dotada de valors com la cooperació, la protecció i el mutualisme.
  • Diversos estudis científics revelen que una educació basada en l’empatia cap als animals pot originar una millora en les habilitats pro socials i incidir en la prevenció de l’assetjament escolar.

L’Associació Animalista Libera!, després d’haver guanyat els pressupostos participatius Construïnt Ciutat, ha llançat avui la seva campanya Escola Animal, un projecte educatiu per treballar l’empatia cap als animals a les escoles de la ciutat.

Múltiples estudis científics d’arreu del món han demostrat que una educació basada en l’empatia cap els animals pot originar una millora en les habilitats pro socials  i tenir una especial incidència en la prevenció de l’assetjament escolar (Hein, 1987; Ascione, 1992). Escola Animal, a través dels diferents programes educatius que ofereix a les escoles de Sabadell, treballarà per millorar la convivència entre animals i humans per tal de “forjar una societat dotada de valors com la cooperació, la protecció i el mutualisme”.

“Les relacions que establim amb els animals són el reflex de les que tenim amb les altres persones, per això, Escola Animal crea aquest projecte per a visibilitzar i erradicar la violència, deixar de normalitzar-la i ajudar a evidenciar els beneficis de crear una cultura de pau, tant a dins com a fora de les aules. Escola Animal, per tant, serà un projecte on surtin guanyant els animals, però també la comunitat,” declara Natàlia Oriol, coordinadora del projecte.

Escola Animal oferirà diversos programes educatius:

Làmina Animal: un programa de 12 intervencions destinat a infants de 3er i 4t de Primària que consisteix en una prova pilot d’intervenció profunda que demostrarà els canvis en les habilitats i els comportaments dels nens i nenes a través d’una temàtica basada en l’empatia cap als animals. Es dictarà en un grup reduït de col·legis com a prova pilot i serà acompanyat per un estudi de nivell acadèmic i científic que evaluarà l’efecte del contingut en els i les nenes que han rebut el programa.

Convivència Responsable: un terme per descriure que co-habitem aquest planeta amb altres espècies amb les que hem d’aprendre a conviure amb harmonia i respecte. Aquest programa està format per un manual elaborat en funció de les dades extretes d’un estudi sociològic que indicava els principals dubtes de les famílies per integrar i cuidar un animal, una web i xerrades úniques de 40 minuts a escoles, casals, centres culturals o qualsevol agrupació cívica, veïnal, etc. L’objectiu és arribar a més de 15.000 famílies de la ciutat.

Fauna i Plora: aquest programa vincula la protecció animal amb la literatura. L’alumnat escriurà petits relats que seran inclosos en un llibre virtual que es distribuirà per diversos estaments polítics i culturals. Un cop elaborats, i amb el lema “si t’agrada el cant dels ocells no els tanquis, planta arbres”, plantaran un arbre com a símbol de llibertat.

Belles Bèsties: es tracta d’un certamen de dibuix on els nens i nenes que hi participin podran veure les seves obres exposades en un espai de la ciutat de Sabadell.

Totes les escoles o entitats que desitgin rebre una o vàries d’aquestes intervencions poden posar-se en contacte amb Escola Animal o bé mitjançant Ciutat Escola, a l’Ajuntament.

“Que Sabadell es converteixi en la primera ciutat catalana en posar en marxa un projecte educatiu basat en la empatia cap als animals és un orgull pels sabadellencs i sabadellenques. Tant de bo altres municipis s’hi sumin a Escola Animal, un projecte tan beneficiós per humans i animals”, Carles Lorente, activista de l’ONG Libera i advocat especialista en dret animal.

 

Aquí podeu veure el que han dit de nosaltres els mitjans de comunicació

La Vanguardia ->
https://www.lavanguardia.com/local/sabadell/20180925/452034194566/proyecto-educativo-trabaja-empatia-animales-escuelas-sabadell.html

El Periódico ->
https://www.elperiodico.com/es/sociedad/20180925/un-proyecto-educativo-trabaja-la-empatia-hacia-animales-en-escuelas-sabadell-7053562

Aldia.cat ->
https://www.aldia.cat/gent/noticia-iniciativa-duna-entitat-animalista-sabadell-busca-lempatia-cap-als-animals-les-escoles-20180925170541.html

ABC.es ->
http://agencias.abc.es/agencias/noticia.asp?noticia=2924881

Ràdio Sabadell 94.6 ->
https://radiosabadell.fm/sites/default/files/2018-09/Deck2-2018-09-25_13-30-00-710_1.mp3

This Post Has One Comment

Deixa un comentari

Close Menu