Làmina Animal

Amb aquesta prova pilot d’intervenció profunda, Escola Animal vol demostrar, mitjançant la comprovació científica, que es produeixen canvis en les habilitats i els comportaments dels infants quan aprenen a través d’una temàtica basada en l’empatia cap als animals.

Gràcies a l’equip de CoPPA (Coordinadora de Professionals per a la Prevenció d’Abusos) podem analitzar l’impacte del contingut en l’alumnat i demostrar la seva importància perquè, d’aquesta manera, esdevingui materia obligatòria al currículum educatiu.

El programa està pensat per a infants de 3r i 4rt de Primària però es pot adaptar a altres necessitats educatives. Es destinen 12 sessions d’entre 60-90 minuts per a desenvolupar 8 blocs didàctics. Cada intervenció està formada per activitats participatives on es promou la presa de decisions i la reflexió per, així, fomentar l’empatia i el #Bentractament. 

Les escoles de Sabadell  que han participat en aquest programa durant el curs 2018-19 han estat:

– Escola Miquel Martí i Pol: 4t A i 4t B.
– Escola Samuntada: 3r.
– Escola Andreu Castells: 3r A i 3r B.

Iniciatives de l'alumnat

Els i les alumnes de l’escola Miquel Martí i Pol, durant el curs 2018-2019, van voler ajudar els animals de la Lliga Protectora d’Animals de Sabadell.

Amb l’ajuda de les tutores, l’alumnat de 4t de Primària va organitzar-se i va treballar de valent per a reunir material i menjar. Van escriure cartes per explicar la problemàticaaz les famílies, van anar per les aules de l’escola per demanar col·laboració, i van crear diferents espais per facilitar la recollida.

Des d’Escola Animal us volem donar les gràcies per la iniciativa i, sobretot, per demostrar que els infants sou generacions transformadores!

L’Escola Torreguitart de Sabadell va ser de les primeres escoles que es va interessar en el projecte Escola Animal i, encara que l’alumnat sigués de 2n de Primària, vam adaptar el contingut perquè aprenguéssin com els de 3r o 4t! 

Els nens i les nenes van volver ajudar a la protectora de la Ginesta (Tarragona) ja que es trobava en una situació molt difícil i els gossos només menjaven pà i fideus.

Tant es van organitzar que van reunir 220kg de menjar per tots els gossets vellets de la protectora! Gràcies a totes per fer-ho possible!

Close Menu